Brasil Bandeirante

6,6625,00

De Brasil Bandeirante is een prachtige koffie met een uitzonderlijke zoetheid, die doet denken aan zandkoekjes. De koffie is zeer zuiver van smaak met tonen van melkchocolade en karamel, het heeft een mooie volle body en een lage zuurgraad.
Wilt u de koffie liever gemalen ontvangen? Vermeld dit dan bij de opmerkingen bij uw bestelling.

Om gegarandeerd verse koffie te hebben, branden wij deze koffie alleen op bestelling. Er is dus geen voorraad aanwezig in onze winkel. Als u deze koffie voor zaterdagmiddag besteld, is deze woensdagmiddag klaar om af te halen.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Brazilië is de grootste koffieproducent en de tweede grootste koffieverbruiker ter wereld. Voor uw voorstellingsvermogen: nagenoeg elke melange bevat koffiebonen afkomstig uit Brazilië. Deze zijn een vrijwel essentieel bestanddeel voor een mooie blend: de bonen voegen net dat zoetje toe om de cup van de koffie compleet te maken. Door de enorme omvang van de koffiecultuur in Brazilië, de vele regio’s, boeren, en exporteurs is er een enorme verscheidenheid aan koffies.

Een ‘single estate’ Cerrado.

De Brasil Bandeirante wordt geteeld in de regio Cerrado, provincie Minas Gerais. Cerrado ligt in een Savanne-achtige omgeving: droog en vlak. De meeste plantages
liggen hier dan ook niet erg hoog, op 800 tot 900 meter. Afgezien van de Brasil Bandeirante die op een hoogvlakte op ca. 1200 meter op een grinderige bodem
groeit. De koffie wordt geteeld op Fazenda Berrador, een ‘single estate’ plantage van de Veloso familie.

De ligging, gecombineerd met het subtropische klimaat, de regenval en de bijzondere locatie, maken dit een unieke koffie . Het natuurlijke drogingsproces van de koffie vraagt om een zeer strenge voorselectie van rijpe en overrijpe bessen. Maar daar is het resultaat dan ook naar: een prachtige volle body en een heerlijk zoet aroma met een rijke zoete smaak.

Natural Dry Process

Brazilië is beroemd om dit produtcieproces, en de meeste Arabica bonen worden op deze manier gedroogd. Brazilië’s lange droge winter is hier perfect geschikt voor. De koffiebessen worden op patio’s in de zon te drogen gelegd, totdat de bes zwart kleurt en hard is. Daarna wordt het zwart en hard geworden vruchtvlees verwijderd en blijft de groene boon in pergamino (het zilveren vliesje) over. Natuurlijk gedroogde arabica bonen worden geroemd om hun zoetheid, zuivere smaak, volle body en lage zuurgraad.

Koffie malen?

Wenst u de koffie liever gemalen te ontvangen? Dit is geen probleem, wij malen de koffie graag voor u. Wilt u dan in de opmerkingen bij uw bestelling vermelden voor welke zetmethode u de koffie gemalen wilt ontvangen?