De koffieproeverij

Kennis maken met de “koffiewereld”

Wilt u kennis maken met onze verschillende soorten koffies en haar zetmethodes? Of bent u erg benieuwd wat onze barista’s doen achter het espresso apparaat? Dan is dit uw kans. Tijdens een twee en een half uur durende proeverij nemen we u mee in de wereld van de koffie. Tijdens deze workshop leert u de basis van koffie. Het blijft uiteraard niet bij luisteren, want tijdens de workshop gaat u voornamelijk zelf aan de slag.

De Proeverij bestaat uit:

  • U leert geuren te onderscheiden
  • U gaat koffie proeven (“cupping”)
  • U leert het verschil tussen de Arabica en de Robusta koffiebonen
  • U ontdekt de geschiedenis van de koffie
  • U proeft waarom het malen van de koffiebonen en de doorlooptijd van cruciaal belang zijn
  • U maakt kennis met diverse zetmethodes
  • U ontwikkelt uw eigen voorkeur tijdens deze workshop

Terwijl u zich verdiept in de koffie zorgen wij voor een lekkernij. Na deze avond zal geen koffie meer hetzelfde smaken. Alle soorten die u geproefd heeft, zijn uiteraard te koop.

Reserveren als privé groep kan vanaf 6 personen, we zoeken dan samen naar een datum. Kleinere groepen en individuen kunnen zich aansluiten bij een reeds geplande proeverij. De workshop gaat van start bij minimaal 4 deelnemers en om de kwaliteit en persoonlijke aandacht te garanderen kunnen er maximaal 10 personen deelnemen aan de workshop. De kosten van deze workshop bedragen €40,00 per persoon.

Op uw eigen locatie

Een uitdagende afwisseling tijdens een lange vergadering of juist een leuke afwisseling op uw feestje. De koffieproeverij is een ontspannende workshop waarbij veel vrijheid is voor de deelnemers. Zelf aan de koffie ruiken, deze zetten of alleen maar proeven? Het is aan de deelnemer om dit te beslissen. De workshop kan op (bijna) elke gewenste locatie worden gegeven door onze getrainde barista’s. Voor bedrijfsuitjes en dergelijke is een groter aantal deelnemers mogelijk. Ook kunnen wij workshops op locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.