De theeproeverij

De wonderlijke wereld van de thee ontdekken!

Wilt u kennis maken met onze verschillende theesoorten? Of bent u erg benieuwd wat het verschil nu eigenlijk is tussen een groene, witte of zwarte thee? Heeft u weleens gehoord van rode thee? Wij gaan graag met u op ontdekkingstocht. U gaat verschillende theesoorten proeven. Hierdoor ontdekt u uw eigen voorkeur en merkt u wat de invloed van water is op de verse losse thee. Onze theeproeverij is opgesteld door onze eigen theesommelier. Het blijft tijdens de circa twee uur durende workshop uiteraard niet bij luisteren, want u gaat vooral veel proeven.

De Proeverij bestaat uit:

  • U leert het verschil tussen de diverse theesoorten
  • U ontdekt de geschiedenis van de thee
  • U gaat thee proeven
  • U ziet wat water doet met uw verse losse thee
  • U maakt kennis met diverse zetmethodes
  • U proeft wat de thee tijdens een foodpairing doet, wij gebruiken hiervoor een aantal kaassoorten
  • U ontwikkelt uw eigen voorkeur tijdens deze workshop

Een aantal pure theesoorten zullen gecombineerd worden met een aantal kaassoorten. Met deze foodpairing geven wij u graag een kijkje “in de keuken” wat je met thee en hapjes zou kunnen doen. Na deze workshop zal u niet zomaar meer thee kopen. U heeft immers uw eigen voorkeur ontdekt of bevestigd.

Reserveren als privé groep kan vanaf 6 personen, we zoeken dan samen naar een datum (dit kan overdag of ‘s avonds). Kleinere groepen en individuen kunnen zich aansluiten bij een reeds geplande proeverij. De workshop gaat van start bij minimaal 4 deelnemers en om de kwaliteit en persoonlijke aandacht te garanderen kunnen er maximaal 10 personen deelnemen aan de workshop. De kosten van deze workshop bedragen €30,00 per persoon.

Op uw eigen locatie

Heerlijk relaxen en ondertussen ook nog wat leren over de verschillende theesoorten? De theeproeverij is een ontspannende workshop waarbij u onder leiding van onze theesommelier met collega’s of vrienden aan de slag gaat met de diverse theesoorten en de zetmethodes. De theeworkshop is op elke locatie te verzorgen! Voor bedrijfsuitjes en dergelijke is een groter aantal deelnemers mogelijk. Ook kunnen wij onze workshops op locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.