Onze thee

Losse theesoorten

120 theesoorten

Ons assortiment bestaat uit ruim 120 soorten losse thee met daarin de verschillende basissoorten thee, zoals zwarte thee, oolong, groene thee en witte thee. Daarnaast hebben wij ook een aantal zogenoemde kruideninfusies, ofwel de kruidentheesoorten. De bekendste smaak hiervan is rooibos. Ook voor vruchtenthee, pu ehr of matcha kunt u bij ons terecht.

Ruim assortiment losse thee

In onze speciaalzaak heeft u de keuze uit ruim 120 soorten losse thee. De herkomst van de theesoorten is divers, waardoor er veel keus is. Wij hebben deze grotendeels verpakt in donkere blikken om op die manier de kwaliteit van de thee voor u te behouden. Om toch de diverse soorten met elkaar te kunnen vergelijken staan er kleine monsterpotjes voor u klaar. Zo heeft u de kans om de verschillen in geur en kleur te ontdekken, zonder dat de kwaliteit van de thee wordt aangetast. Een aantal kruideninfusies en theemelanges kunnen goed tegen omgevingsinvloeden en liggen daarom in schepbakken. U kunt ook bij ons terecht voor biologische thee. Wij geven u graag uitleg over de herkomst en de verwerking van de diverse theesoorten. Overigens wisselen een aantal theesoorten mee met de verschillende seizoenen. Nagenoeg al onze theesoorten staan ook in onze webshop.

De bereidingswijze is smaakbepalend voor thee

Tijdens de bereiding van thee komt de kwaliteit pas tot zijn recht als dit op de juiste wijze wordt gedaan. Alle theesoorten reageren met de mineralen uit ons drinkwater. Hierdoor ontwikkelt de smaak zich minder, maar komen ook de geur en kleur anders naar voren. Door gezuiverd water komen deze eigenschappen beter tot hun recht. Door uw drinkwater vooraf te filteren komen de smaken beter tot zijn recht.

Naast het soort water is de watertemperatuur van cruciaal belang. Te heet water kan namelijk de theesmaak nadelig beïnvloeden. Over het algemeen kun je stellen dat een lage watertemperatuur voor een thee zorgt met zachtere smaken en een hoge watertemperatuur zorgt voor een stevigere thee. Mocht u twijfelen wat de beste temperatuur is voor de thee: geen probleem, dit staat vermeld op onze verpakkingen.

Al deze verschillen eens een keer zelf ervaren? Kijkt u dan eens naar de mogelijkheden van onze theeproeverij op de activiteitenpagina.