Verse koffie

Verse koffiebonen

Vers gebrande koffie

De verschillende koffiebonen in ons assortiment zijn vers gebrand. Door de diversiteit aan koffiesoorten kunnen we samen met u op zoek naar de koffie die het beste bij u en uw zetmethode past. Wij verzekeren u dat de koffie nooit ouder is dan drie maanden na branding. Samen met onze brander proberen wij een hoge kwaliteit koffiebonen in ons assortiment te houden. Alle koffiesoorten zijn verpakt in 250 grams of 1kg verpakkingen met een ventiel aan de buitenzijde. Dit om de vers gebrande bonen de gelegenheid te geven om te kunnen ontgassen.

De herkomst van de koffiebonen

Koffie groeit in een subtropisch gebied. Het plukken van de koffiebessen is erg arbeidsintensief. Door de koffiebessen met de hand te plukken kan direct onderscheid worden gemaakt in een rijpe of onrijpe koffiebes. Dit heeft grote invloed op de uiteindelijke koffiesmaak. Al onze koffies worden met de grootste zorg geplukt.

Melanges

Een aantal koffiebonen wordt met elkaar gemixt en vervolgens gebrand om een heerlijke melange te creëren. Naast de melanges hebben wij ook een aantal single origin en single estate koffies.

Oorsprong

Bij single origin komen de koffiebonen allemaal uit dezelfde streek (provincie). Bij single estate koffies komen van één plantage.  De single estate koffies zijn zogenaamde direct trade koffiebonen. Dit betekend dat de ongebrande koffie direct vanaf de plantage, via de koffiebrander, in onze winkel terecht komt.

Het bereiden van verse koffie

Koffie kan op heel veel manieren worden bereid. In onze speciaalzaak werken wij met een espressomachine om espresso’s en hierop gebaseerde dranken voor u te bereiden.

De maling, de doorlooptijd en de temperatuur spelen een belangrijke rol bij de smaak van de koffie uit onze en uw machine. Daarnaast hebben wij een groot assortiment voor zogenoemde slow coffee. Deze koffie smaakt zoeter dan de espresso koffie die we gewend zijn. Het wordt ook niet in de machine gemaakt, maar met behulp van een filter. Eigenlijk het oude opschenken van vroeger, alleen dan in een nieuw jasje.

Naast onze dagelijkse activiteiten in onze winkel geven we ook koffieproeverijen. Op deze avonden gaan we diverse soorten koffie proeven en verschillende zetmethodes uitproberen. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze activiteitenpagina.

Koffiebonen in Barendrecht

Wilt u graag grotere verpakkingen? Laat het ons weten, zodat we 5kg verpakkingen voor u bestellen. Mocht u zelf geen koffiebonen kunnen malen thuis, dan is dit geen probleem! Wij doen dit graag voor u in onze winkel.