Bialetti Moka Express Rood 3/6 cups

35,0049,95

Met het espressopotje van Bialetti (ook wel perculator genoemd) kunt u thuis of op vakantie heerlijke vakantie zetten. Deze variant van Bialetti is gemaakt van aluminium en is herkenbaar aan de achtzijdige Bialetti vorm. Door deze vorm kan de warmte zich optimaal verdelen over het espressopotje, wat ten goede komt aan de smaak van de koffie. Het espressopotje van Bialetti kan zowel op het gas als op open vuur gebruikt worden. Voor inductie is er een adapter verkrijgbaar, waardoor dit klassieke model ook op inductie te gebruiken is. De Moka Express is het klassieke model binnen de serie van Bialetti en is nu dus verkrijgbaar is deze rode variant.

Het klassieke espressopotje van Bialetti in de kleur rood is bij ons verkrijgbaar in de varianten 3 kopjes of 6-kopjes.

Beschrijving

Espressopotje/Perculator

Een graag geziene gast in veel huishoudens tijdens de vakantie is de perculator, ofwel het espressopotje of moka pot. Uiteraard is deze methode ook meer dan geschikt om dagelijks uw kopje koffie te bereiden. Wij hebben het espressopotje van Bialetti in ons assortiment opgenomen. Na het vullen van het espressopotje met koud water en gemalen koffie kan deze op het vuur worden geplaatst. Door de warmte vindt er drukopbouw plaats waarna de krachtige koffie naar boven wordt gedrukt. Alle soorten koffie kunnen in het espressopotje worden gebruikt, maar de wat meer donker gebrande bonen komen over het algemeen beter tot zijn recht.

Bereidingswijze:

Vul het onderste reservoir met water en doe de gemalen koffie (fijne maling) in het koffiebakje. Plaats het espressopotje (perculator) op uw gasstel, elektrische kookplaat of in het kampvuur. Het water zal langzaam via de gemalen koffie omhoog borrelen. Het is even wachten op het sissende geluid, wat betekend dat al het water opgebruikt is. Nu is het genieten van een heerlijke kop koffie.

De Moka Express espresso maker is van Aluminium en heeft de bekende achtzijdige Bialetti vorm. Het design zorgt voor een optimale hitteverdeling waardoor de aroma’s van de koffie optimaal tot stand komen.

Wist u al dat de Bialetti al sinds 1950 deze espressopotjes verkoopt?