Peru Los Mellizos

7,5028,00

Deze koffiebonen uit Peru zijn uniek in Nederland. Het is een direct trade, wat inhoudt dat onze brander deze bonen direct op de plantage inkoopt, zonder tussenpersoon! De koffie van de plantage Los Mellizos is van hoge kwaliteit. Het is een rijke verfijnde koffie met een aangename rinsheid van limoen, zoete tonen van karamel en amandel, afgesloten met een bloemige afdronk. Deze koffie leent zich voor verschillende zetmethodes.
Mocht u deze koffie liever gemalen willen? Geef dan bij de opmerkingen van uw bestelling aan voor welke methode het gemalen moet worden.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Best Kept Secret

Deze direct trade specialty coffee maakt zijn debuut in Nederland. Het verscholen dorp Villa Rica is één van de best bewaarde geheimen van Peru, ondanks dat hier al meer dan 100 jaar koffie van zeer hoge kwaliteit wordt verbouwd. Het is met een reistijd van 10 uur vanaf het dichtsbijzijnde vliegveld Lima, een lastig te bereiken koffiedorp. Maar eenmaal aangekomen waan je je in een paradijs!

Koffieplanten in het regenwoud

Villa Rica is een prachtig regenwoud-koffiedorp in het Andesgebergte van Centraal Peru, direct aan de rand van het biosfeerreservaat “Ashanika-Yanesha”. Er heerst hier een ideaal mild koffieklimaat, met temperaturen tussen de 15 en de 25 graden Celcius, mooie hoogtes en een bijzondere regenwoudomgeving, die zijn vruchten afwerpt.
Door de weelderige omgeving wordt hier op kleine percelen koffie verbouwd. De koffieplanten onderhouden en oogsten van de rijpe bessen, is hier geen gemakkelijke klus. Naast natuurlijk het harde werk van de boeren, zijn ook de hoogte, het klimaat en de generaties lange koffiecultuur redenen waarom de koffie van deze hoge kwaliteit is. Ook het bijzondere regenwoud doet zijn bijdrage! Deze koffieplanten staan tussen bananen-, linden- en inheemse bomen, zoals de Pacay-boom. Dit geeft de koffieplanten voldoende schaduw, voedingsstoffen en ruimte om zich te ontwikkelen. Om de planten te verzorgen, bemesten de families met natuurlijke producten, zoals koffiepulp en andere biologische producten die op de boerderij worden geproduceerd. Giving back to nature!

Koffie malen?!

Wilt u de koffie liever gemalen ontvangen? Wij malen de koffie graag van u. Wilt u dan bij de opmerkingen van uw bestelling aangeven voor welke zetmethode u deze gemalen wilt hebben?