Lentekoffie

5,9921,00

De Lentekoffie is een unieke natural koffie. Dit zorgt voor een zoetere romige koffie. Deze koffie is afkomstig uit Ethiopië, specifiek de regio Yirgacheffe en de plantage Haru Kebele. De koffie heeft heerlijke zoete tonen van rijpe perzik en een bloemig jasmijn aroma. De body is medium romig als melkchocolade. Deze koffie is voor alle soorten zetmethodes geschikt en zal, afhankelijk van de methode, op één van de genoemde smaken de nadruk leggen.
Mocht u deze koffie liever gemalen ontvangen? Geen probleem, wij malen deze graag voor u. U kunt bij de opmerkingen van uw bestelling aangeven voor welke zetmethode u de koffie gemalen wil hebben.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Zoete lentekoffie

Dit jaar hebben wij gekozen voor een natural versie van de Ethiopië Yirgacheffe als Lentekoffie. Deze heeft zoete perziktonen met een romig melkchocolade mondgevoel. Bij een Natural Coffee worden de geplukte rijpe koffiebessen in de zon gedroogd, waarbij de smaak van het zoete vruchtvlees in de koffieboon trekt. Dit geeft de bijzonder zoete smaak aan deze bijzondere koffie. Een perfecte koffie om uzelf of een ander eens te verwennen en extra te genieten van uw kopje dagelijkse koffie.

Natural Process

Haru Kebele bevindt zich in de regio Yirgacheffe Woreda. Nadat de koffiebessen op het juiste moment geplukt zijn, worden deze nogmaals met de hand gesorteerd en alleen de allermooiste koffiebessen gebruikt. Vervolgens worden deze rijpe rode bessen op “dry-beds” verspreid om in de zon te drogen. Bij Haru Kebele zijn maar liefst 80 droogbedden waarbij het belangrijk is dat de koffiebessen gelijkmatig drogen en dus regelmatig omgeschept worden. De droogperiode varieert tussen de 18 en 21 dagen. Als de koffiebessen tot het juiste vochtpercentage zijn gedroogd, worden deze ontdaan van het opgedroogde vruchtvlees waarna ze weer verder moeten drogen. Daarna kan het “parchment” van de koffiebes verwijderd worden en blijft de koffieboon over. Klaar om getransporteerd te worden richting Nederland.

Koffie malen

Wilt u de koffie liever gemalen ontvangen? Ook dit doen wij graag voor u. U kunt in het opmerkingenveld aangeven voor welke zetmethode u de koffie gemalen wilt hebben.