Kenya AA Karogoto

7,2525,50

Kenia is een een stuwende kracht achter koffie van hoge kwaliteit. De topkoffies groeien op grote hoogte, wat resulteert in een complex product met hoge aciditeit. Keniaanse koffie is van het milde Arabica-type en staat bekend om zijn intense smaak, volle body en aangename aroma. Het gaat om een unieke, zeer complexe koffie. Kenmerkelijk zijn de zwartfruitsmaken, waarvan de zwarte bes de meest geprononceerde is. De koffie onderscheidt zich verder door een verfijnde aciditeit, zeker niet te zuur, met bloemige en wijnachtige aroma’s en een zoetige melkchocolade toon op de achtergrond. Deze Kenya AA Karogoto is medium gebrand.
Wilt u de koffie liever gemalen ontvangen? Dit is geen probleem. Vermeld dit dan bij de opmerkingen van uw bestelling.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Afrikaanse topkoffie van uitzonderlijk rijke bodem

Kenia is een heuse stuwkracht achter koffie van topkwaliteit. Zowel het geleverde product als de organisatie van de koffiehandel is in dit Oost-Afrikaanse land tot in de puntjes geregeld. Kenia
staat bekend om zijn coöperatieve systeem van productie, verwerking, marketing en veiling van koffie.
‘s Lands onderzoek naar, en de ontwikkeling van, koffieproducten zijn ongeëvenaard, net als de uiterst zorgvuldige kwaliteitscontrole. Deze gekoesterde bonen worden vervolgens verkocht in percelen, tot 300 balen elk, in de indrukwekkende Nairobi Coffee Exchange. Deze door de staat gecontroleerde veiling staat bekend om zijn harde concurrentie: de prijzen zijn vaak hoog. Keniaanse koffiebonen worden gewaardeerd op basis van grootte (screen). De topkoffie’s (AA Top) groeien op grote hoogte, wat resulteert in een complex product met een hoge aciditeit.

Karagoto Coop

De berghellingen van Mount Kenya staan voor allerhoogste kwaliteit. De belangrijkste koffietelende regio’s in Kenia zijn de hoogvlakten rond Mount Kenya, de Aberdare Range, Kisii, Nyanza, Bungoma, Nakuru en Kericho. De hoge plateaus van Mt. Kenya, evenals de zure bodem, bieden een rijke
voedingsbodem voor de koffieplanten. De Kenya AA Karogoto Coop, de allerbeste Keniaanse koffie naar verluid, is dan ook afkomstig van deze illustere berg, namelijk van de KarogotoCoop Society. Deze maakt onderdeel uit van de Tekangu Coop Society, waarvan alle bonen in de wet mill van de Tegu fabriek worden verwerkt. De plantages van het Nyeri district liggen eveneens tegen de berghellingen van
Mt. Kenya. De Tekangu Coop Society en het Nyeri district worden bemand door 3161 boeren, voornamelijk leden van de Kikuyu Tribe. In totaal staan in Kenia zo’n 573.000 koffieboeren in 250 coöperaties werkzaam op 1275 plantages garant voor Keniaanse topkwaliteit.

Smaakbeleving

Keniaanse koffie is van het milde Arabica-type en staat bekend om zijn intense smaak, volle body en aangename aroma. Het gaat om een unieke, zeer complexe koffie gekenmerkt door zwartfruit smaken, waarvan de zwarte bes de meest geprononceerde is.

Koffie malen?

Wenst u de koffie liever gemalen te ontvangen? Dit is geen probleem, wij malen de koffie graag voor u. Wilt u dan in de opmerkingen bij uw bestelling vermelden voor welke zetmethode u de koffie gemalen wilt ontvangen.

 

Extra informatie

Verpakking

250 gram, 1 kg