Guatemala Comal

7,2527,00

Onze koffie uit Guatemala is naast direct trade ook fair trade gecertificeerd. De koffie afkomstig van de plantage los Naranjales is fris en opvallend zoet van smaak. Op de achtergrond zijn hinten van chocola en zoete sinaasappel te ontdekken. Deze koffiebonen zijn uitermate geschikt voor een volautomaat of filterkoffie.

Beschrijving

Herkomst

Diep in het hart van Huehuetenango ligt hoog in de bergen Finca los Naranjales, onderdeel van de Coöperatie Comal. Don Pedro Lopez Mendez (65) werkt hier samen met zijn vrouw al decenia lang op hun plantage van 1,3 hectare. Het grote geheim van de smaak van deze koffie zit in de fermentatie die zo’n 32 uur duurt. Don Pedro heeft er een oog en gevoel voor ontwikkeld om te bepalen wanneer de fermentatie perfect is. Het is de passie en de perfectie van de fermentatie die deze koffie zijn intense ronde chocolade smaak geeft. Grote bewondering voor zulk vakmanschap!

SCA waardering: 85+

Smaakbeleving: Vol, rijk en romig. Opvallend zoet, met ronde chocolade smaak en een hint van fris zoete sinaasappel.

Koffie malen?

Wenst u de koffie liever gemalen te ontvangen? Dit is geen probleem, wij malen de koffie graag voor u. Wilt u dan in de opmerkingen bij uw bestelling vermelden voor welke zetmethode u de koffie gemalen wilt ontvangen.

Andere suggesties…