Ethiopië Negelle

7,7528,00

Onze Negelle koffiebonen komen uit één van de bekendste koffieregio’s, namelijk Yirgacheffe!  Bij deze fruitige koffie mag u zoetzure tonen verwachten zoals dat hoort bij een Afrikaanse koffie. Doordat het een zogenoemde “natural” betreft worden deze smaken nog eens extra benadrukt. Doordat het een single origin koffie is, hebben de koffiebonen dus echt de smaak van de desbetreffende streek. Deze koffie is erg geschikt voor slow coffee (filterkoffie), mede door de lichte tot medium branding van de koffiebonen.

Beschrijving

Negelle Gorbitu

Deze prachtige koffie komt uit het geboorteland van de koffie, waar meer dan 1,1 miljoen kleine koffie boeren gezamenlijk zorg dragen voor 95% van de koffieproductie. De verzamelnaam van de variëteiten is Ethiopië Heirloom, dit zijn variëteiten die allemaal afstammen of geënt zijn op de locale inheemse koffie struiken. Eén van de bekendste koffieregio’s in Sidamo is Yirgacheffe, waar vele families op kleine kavels of in hun tuin koffie telen.
Negelle Gorbitu is een bescheiden maar bloeiende coöperatie die aangesloten is bij de Oromia Union die de koffie verkoopt en exporteert. De kleine koffieboeren bundelen hun krachten en werken samen om een unieke koffie te creëren. Naast de prachtige gewassen koffie, die bekend staat om zijn zuivere smaak met bloemige tonen van jasmijn en de frisheid van bergamot, produceren ze ook een “natural” koffie. De bes wordt niet eerst gewassen en gepulpt, maar in z’n geheel op verhoogde bedden gedroogd. Het zoete vruchtvlees krijgt hierdoor de kans zijn smaak af te geven aan de boon, wat leidt tot een explosie van fruit in de cup. Nadat de bes is ingedroogd, gaat de koffie naar de Oromia Union waar het velletje wordt verwijderd en de bonen worden klaargemaakt voor vervoer naar de branderij. De bonen worden medium gebrand om de smaak het best tot zijn recht te laten komen.

Smaakbeleving: Exotisch complex fruit, abrikoos, perzik, rode bessen, aardbei en kers. Bloemig aroma, volle chocolade tonen en een prachtige hint van framboos in de nasmaak.

Koffie malen?

Wenst u de koffie liever gemalen te ontvangen? Dit is geen probleem, wij malen de koffie graag voor u. Wilt u dan in de opmerkingen bij uw bestelling vermelden voor welke zetmethode u de koffie gemalen wilt ontvangen.

Andere suggesties…