Colombia Supremo

7,5026,50

Misschien wel de favoriete koffieboon van Barendrecht. De Colombia Supremo is een biologische koffie uit de provincie Huila in Colombia. De coöperatie bestaat uit 40 boerenfamilies, die gemiddeld elk 2,5 hectare koffiestruiken hebben. Doordat de koffie op relatief grote hoogte wordt verbouwd, hebben ze weinig last van insecten en gebruiken dus geen bestrijdingsmiddelen. Dat zorgt ervoor dat deze koffie biologisch mag worden genoemd. Door het unieke fermentatieproces en de unieke ligging van de koffievelden, heeft deze koffie een aangenaam fruitig aroma, een zachte frisheid (vleugje citroen), een volle rijke body en heerlijke tonen van chocola, karamel en marsepein.

Beschrijving

Onze koffie komt van de Coöperatie Cascade de Bordones. Gelegen in het zuiden van Huila op ongeveer 6 uur rijden van Neiva, de hoofdstad van de provincie Huila. Cascade de Bordones is een coöperatie van 40 boerenfamilies die zicht allemaal in of rond de plaats Isnos bevinden. Het landschap is er echt schitterend. Scherpe heuvelruggen worden afgewisseld met vruchtbare weiden en een adembenemende waterval, Cascade de Isnos genaamd. Hardwerkende mensen zijn onze boeren die met hun gemiddelde 2,5 hectare koffiestuiken een jaaropbrengst hebben van 3000kg koffiebessen. Door hun hoogte van 1800-2000 meter hebben ze weinig last van insecten en gebruiken dan ook geen bestrijdingsmiddelen. Dat zorgt ervoor dat deze koffie biologisch is. Er worden door de boeren verschillende variëteiten gebruikt: Caturra, Colombia, Castillo en een enkeling verbouwd Tabi of Bourbon. Fermentatie na het pulpen duurt 24 uur en men laat de koffie 12 uur in water om er voor te zorgen dat de bessen goed gewassen zijn. Deze fermentatie en de unieke ligging geeft de koffie zijn aangename verrukkelijke rozige, fruitige aroma, zachte frisheid (vleugje citroen), volle rijke diepe body en heerlijke tonen van chocola, karamel en marsepein.

Wilt u deze koffie liever gemalen ontvangen? Dat is ook mogelijk. U dient dan in het opmerkingenveld aan te geven voor welke methode deze gemalen moet worden.

Andere suggesties…