Cafeïnevrije Arabicabonen

7,2525,50

Eén van de twee koffiesoorten in ons assortiment zonder cafeïne. De cafeïne is grotendeels verwijderd met een milieuvriendelijke CO2-methode. Onze decaf is uiteraard wat zachter van smaak, maar deze koffiebonen zijn medium gebrand waardoor de bloemige- en fruittonen goed tot zijn recht komen. Een goed alternatief voor iedereen die graag een koffie drinkt zonder cafeïne.

Beschrijving

Herkomst

Onze Cafeïnevrije Arabica is een met zorg samengestelde en gebalanceerde melange van Zuid en Centraal Amerikaanse koffie. Brasils vormen een mooie zachte basis en prachtige Guatemala’s uit Antigua zorgen voor een fijne aciditeit.  De bloemige en fruitige tonen worden o.a. door de Peru Chanchamayo toegevoegd.

Onttrekken Cafeïne

Na het melangeren wordt met veel zorg de cafeïne aan de koffie onttrokken.  De eerste commercieel succesvolle manier van cafeïne-extractie werd in 1903 ontdekt door Ludwig Rosilius en Karl Wimmer en wordt wel de Rosiliusmethode genoemd. Deze methode maakt gebruik van benzeen als oplosmiddel, maar wordt wegens gezondheidsrisico’s van benzeen niet langer gebruikt. Tegenwoordig worden er andere natuurlijke en synthetische varianten gebruikt om cafeïne uit de koffie te verwijderen volgens de rechtstreekse methode of onrechtstreekse methode (ofwel watermethode).
De methode die wij toepassen voor onze koffie is de CO2-methode. Deze methode maakt gebruik van koolstofdioxide in hyperkritische toestand, dit betekent dat het zich op de rand van vloeistof- naar gastoestand bevindt. . De CO2-methode heeft het grote voordeel dat er geen (giftige) oplosmiddelen aan te pas komen. Verder is deze methode is zeer milieuvriendelijk en de reststof cafeïne gaat naar farmaceutische en voedingsindustrie.

Koffie malen?

Wenst u de koffie liever gemalen te ontvangen? Dit is geen probleem, wij malen de koffie graag voor u. Wilt u dan in de opmerkingen bij uw bestelling vermelden voor welke zetmethode u de koffie gemalen wilt ontvangen.

Andere suggesties…