Bialetti Moka Induction Zwart 4/6 cups

49,9559,95

Het nieuwe espressopotje van Bialetti is eigenlijk gewoon helemaal compleet. Niet alleen de klassieke uitstraling zoals je mag verwachten van een espressopotje (ook wel perculator genoemd), maar nu ook geschikt voor inductie door de moderne roestvrijstalen onderzijde. De bovenzijde van het espressopotje is gemaakt van het aluminium wat alle klassieke modellen hebben. Door de onderzijde van robuust roestvrijstaal uit te voeren is dit model voor alle  warmtebronnen geschikt.

In ons assortiment hebben wij de 4-kops (200ml) en de 6-kops (300ml) vast in ons assortiment. De 2-kops kan indien gewenst, besteld worden.

Beschrijving

Espressopotje/Perculator

Een graag geziene gast in veel huishoudens tijdens de vakantie is de perculator, ofwel het espressopotje of moka pot. Uiteraard is deze methode ook meer dan geschikt om dagelijks uw kopje koffie te bereiden. Wij hebben het espressopotje van Bialetti in ons assortiment opgenomen. Na het vullen van het espressopotje met koud water en gemalen koffie kan deze op het vuur of de inductieplaat worden geplaatst. Door de warmte vindt er drukopbouw plaats waarna de krachtige koffie naar boven wordt gedrukt. Alle soorten koffie kunnen in het espressopotje worden gebruikt, maar de wat meer donker gebrande bonen komen over het algemeen beter tot zijn recht.

Bereidingswijze:

Vul het onderste reservoir met water en doe de gemalen koffie (fijne maling) in het koffiebakje. Plaats het espressopotje (perculator) op uw gasstel, inductieplaat of in het kampvuur. Het water zal langzaam via de gemalen koffie omhoog borrelen. Het is even wachten op het sissende geluid, wat betekend dat al het water opgebruikt is. Nu is het genieten van een heerlijke kop koffie.

Wist u al dat de Bialetti al sinds 1950 deze espressopotjes verkoopt?