Bialetti Mini Induction

65,00

Dit prachtige ontwerp is een unieke in de rij van espressopotjes van Bialetti. Met de roestvrijstalen onderzijde is dit bijzondere ontwerp geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De Bialetti Mini Induction serveert 2 espresso’s direct in de meegeleverde espressokopjes.

Op voorraad

Beschrijving

Espressopotje/Perculator

Een graag geziene gast in veel huishoudens tijdens de vakantie is de perculator, ofwel het espressopotje of moka pot. Uiteraard is deze methode ook meer dan geschikt om dagelijks uw kopje koffie te bereiden. Wij hebben het espressopotje van Bialetti in ons assortiment opgenomen. Na het vullen van het espressopotje met koud water en gemalen koffie kan deze op het vuur of de inductieplaat worden geplaatst. Door de warmte vindt er drukopbouw plaats waarna de krachtige koffie naar boven wordt gedrukt. Alle soorten koffie kunnen in het espressopotje worden gebruikt, maar de wat meer donker gebrande bonen komen over het algemeen beter tot zijn recht.

Bereidingswijze:

Vul het onderste reservoir met water en doe de gemalen koffie (fijne maling) in het koffiebakje. Plaats het espressopotje (perculator) op uw gasstel, inductieplaat of in het kampvuur. Het water zal langzaam via de gemalen koffie omhoog borrelen. Het is even wachten op het sissende geluid, wat betekend dat al het water opgebruikt is. Nu is het genieten van een heerlijke kop koffie.

Wist u al dat de Bialetti al sinds 1950 deze espressopotjes verkoopt?